maandag 15 augustus 2016

Lijn 873 naar het KLM Open

Tijdens het prestigieuze Golf toernooi KLM Open in Spijk, is het aanbod op lijn 73 natuurlijk onvoldoende. Op de toernooidagen 8 t/m 11 september rijdt Arriva een pendeldienst tussen Gorinchem Station en de Golfclub in Spijk onder lijnnummer 873. De OV chipkaart is gewoon geldig, maar wie slim is koopt een combikaart die geldig is op alle bussen van Arriva in het DAV gebied, Brabant + de Merwedelingelijn, of een kaart die alleen geldig is op lijn 873. Voor beide kaarten geldt dat ze even duur zijn als een toegangskaart zonder deze extra's.....
Het vervoer is dus gratis.

De eerste dienstregeling voorzag in een 15 minutendienst met 2 bussen. De rijtijden waren nogal optimistisch. Dat haal je met je auto amper zonder snelheidsovertredingen, laat staan als er enige verkeersdrukte is.
Vlak voor het begin van het evenement is er een nieuwe dienstregeling verschenen. Gorinchem-Spijk in 15 minuten ipv 8 minuten en terug in 17 ipv 10 minuten. De frequentie is teruggebracht tot een 30 minutendienst.



zondag 7 augustus 2016

Een bijzondere bushalte

De mooie Gelderse informatiezuil aan de Appeldijk is vervangen door een gewone Arriva halte met een wel heel bijzonder stikker.