vrijdag 18 april 2014

Lente op lijn 73

De 6234 passeert op de Zuiderlingedijk het Lingegemaal en rijdt vervolgens de "bebouwde kom" van Vogelswerf in. De bus is één van de 100 Wright Commander bussen die Arriva in 2003 in dienst stelde in de concessie Dordrecht-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Inmiddels zijn de bussen meer dan 10 jaar oud en hebben er een aantal meer dan 1 miljoen kilometer op de teller staan. Vroeger een normaal verschijnsel, maar tegenwoordig met de aanbestedingen en steeds maar strenger wordende milieueisen een zeldzaamheid. In ieder geval het bewijs dat de Noord-Ierse Wright bussen een stuk degelijker zijn dan menigeen bij de in dienststelling dacht.

donderdag 17 april 2014

Slapen in een bus

Op camping Lievelinge in het Lingebos bestaat de mogelijkheid om te overnachten in een Engelse dubbeldekker of een Amerikaanse schoolbus. Vorig jaar werd dit duo nog aangevuld met een echte Amerikaanse Scenic Cruiser

http://lievelinge.nl/verhuur/double-dutch-bus/

Lijn 73 op video



Lijn 73 kan je een klassieke streeklijn noemen. Een verbinding tussen twee provinciestadjes Leerdam en Gorinchem. Onderweg doet de lijn verschillende dorpjes, stadjes en buurtschappen aan in de Gemeente Lingewaal. Slechts vier ritten per dag rijden er nog grote bussen op lijn 73. Op de rest van de dag rijden er taxibusjes en in de avonduren en op zondag is er de belbus. De route volgt voor een groot deel de landschappelijk fraaie Zuiderlingedijk, waarlangs leuke plaatjes gemaakt kunnen worden. Gezien de frequentie vraagt dat natuurlijk wel om enige planning en geduld.

woensdag 16 april 2014

Nieuwe route voor lijn 73?

Als dit kaartje klopt staan er voor lijn 73 bijzonder dingen te gebeuren. Lijn 73 zou tussen Spijk en Heukelum, Kedichem aan gaan doen. Dan moet wel even de hindernis van de Linge 2x worden genomen. Worden de busjes zo klein dat ze met het voetveer bij Spijk en Heukelum over kunnen? Een brug over de Linge bij Vogelswerf? Mogen de passagiers gaan zwemmen? De jeugd van Kedichem doet dat in de zomer toch al omdat in de theetuin in Vogelswerf een snoepzak goedkoper is dan in het zwembad in Kedichem. Als service wordt dan ook nog een extra plasticzakje met een stevige knoop meegeleverd. Kaartje van de speciale winterdienstregeling, als de Linge dichtgevroren is? Een kaarttekenaar die niet uit de buurt komt?

zaterdag 5 april 2014

Feest in Vogelswerf

Een parkeer pendel tussen het Lingebos en een feestvierende aannemer zorgde voor druk verkeer op de smalle wegen in Lingewaal.

Het vervoer werd verzorgd door de ex BBA 612 en de ex Connexxion 1103 (exex ZWN en exexex Westnederland), tegenwoordig eigendom van van Zanten in Herwijnen

De 612 op de Spijkse Kweldijk in Heukelum

De "1103" is net droog van een schilderbuurt waarbij de bus helemaal wit is geschilderd.
Een mix van de  huisstijl van de BBA en van Zanten